Groentewijzer

Andijvie

Stoven met ui, kerrie, appel, crème fraiche en bestrooien met geraspte kaas.

Koken 5 - 7
Roerbakken 6 - 8
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren ± 15
Stomen ± 10 - 15


Witte asperges

Laat asperges na de kook- of stoomtijd 20 minuten van het vuur af doorgaren.

Koken 6 - 10
Roerbakken 2 - 3
Magnetron
Grillen 5 - 8
Smoren
Stomen 8 - 13


Aubergine

Kook aubergine in blokjes. Hele vrucht in magnetron, dan inprikken.

Koken ± 5
Roerbakken ± 8
Magnetron ± 7
Grillen ± 4 - 5
Smoren ± 20
Stomen ± 8


Bleekselderij

De laatste minuut in de magnetron bestrooien met cajunkruiden en kaas.

Koken 10 - 12
Roerbakken ± 6
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren ± 20
Stomen 20 - 25


Bloemkool

Bij de bereidingstijd is uitgegaan van bloemkoolroosjes.

Koken ± 10
Roerbakken ± 9
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren 25 - 30
Stomen ± 25


Boerenkool

Paneer voor kroketjes, boerenkoolstamppot met ei, paneermeel en frituur ze.

Koken 15 - 20
Roerbakken ± 15
Magnetron 7 - 12
Grillen
Smoren 25 - 30
Stomen ± 25


Bospeen

Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en koriander.

Koken 5 - 10
Roerbakken 6 - 8
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren 5 - 7
Stomen ± 6


Broccoli

Bij de bereidingstijd is uitgegaan van broccoliroosjes.

Koken 4
Roerbakken 5 - 6
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren 5 - 7
Stomen ± 6


Chinese kool

Roergebakken chinese kool met quornstukjes of grote garnalen en sojasaus.

Koken 7 - 9
Roerbakken 3 - 5
Magnetron 4 - 7
Grillen
Smoren ± 12
Stomen ± 10


Courgette

Courgettesoep met witte wijn of droge vermout, gamba’s en basilicum.

Koken 4 - 6
Roerbakken 2 - 3
Magnetron 3 - 5
Grillen 3 - 5
Smoren 10 - 15
Stomen ± 10


Koolrabi

In reepjes koken en serveren met tomatensaus, blokjes ham of kaas.

Koken 10 - 13
Roerbakken
Magnetron 3 - 4
Grillen
Smoren ± 15
Stomen ± 15


Kousenband

Roerbakken met spekjes, rode ui, knoflook, tomaat en rode peper.

Koken ± 15
Roerbakken 11 - 15
Magnetron 5 - 8
Grillen
Smoren 15 - 18
Stomen 15 - 20


Prei

Preistamppot met blokjes kaas, appel en zongedroogde tomaatjes.

Koken 10 - 13
Roerbakken 2 - 4
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren 15 - 18
Stomen 15 - 20


Rode bieten

Tijden voor zomerbietjes. Basis voor magnetron en smoren is voorgekookt.

Koken 20 - 25
Roerbakken
Magnetron 3 - 6
Grillen
Smoren ± 20
Stomen 25 - 40


Spruiten

Neem kleine spruitjes of halveer de spruiten voor een kortere kook- en baktijd.

Koken 10 - 13
Roerbakken ± 10
Magnetron 3 - 5
Grillen
Smoren 12 - 15
Stomen 12 - 15


Witlof

Gegrilde doorgesneden struikjes witlof met honing en sesamzaadjes.

Koken 5 - 10
Roerbakken 3 - 5
Magnetron 4 - 7
Grillen 8 - 12
Smoren 15 - 20
Stomen 13 - 16


 Bron: bereidingswijzer groenteenfruitbureau.nl

Berends · Een Bon Vivant In-site product